Categories
foto Indonezia Yogyakarta

Poze pentru patrie. Hagi-l bate pe Dracula?

Locul unde-mi desfasor activitatea zilnica (ma rog, 3 ore pe zi de 4 ori de saptamana) e un departament unde se aduna (suficient de multi) tineri din toata lumea, sa invete indoneziana. Petrecerile sunt mai de mai fiecare data perfect aliniate spiritului ONU, reclame perfecta United Colors of Benetton cu tineri de pe toate continentele. Dar nu despre asta e vorba :)

Profitand de multitudinea de natii prezente, in fiecare an se organizeaza International Day, unde acesti tineri din toate partile se mandresc in public cu patria lor. Practic, toata lumea gateste, canta si danseaza in spiritul traditiilor de pe-acasa. Din respect pt .ro, m-a abtinut de la toate cele 3 – pentru ca omleta si ceaiul nu sunt mancari traditionale romanesti, si daca as fi incercat sa dansez/cant, sunt sigur ca n-ar fi fost tocmai benefic imaginii de tara :)

Asa ca:
romania pictures rumania

In contextul in care scena si bucataria nu sunt universurile in care spiritul meu creator se mainifesta in largul lui, asa ca am optat pentru o expozitie foto. Asiaticii sunt cei mai fotografi baieti si fete, asa ca m-am gandit io ca poate le place sa se si uite :) Aproape ca-n zilele expozitiilor PhotoRaid, numa ca de data asta am fost singur, si pozele, cu mici exceptii, strambe.

Inainte de a continua, sa le multumim autorilor: Alexandru Purice, Oana Soare, Lucian Brandus, Cornelia Florea, Doru Staiculescu. Additional 10x: Marius Blajut pt. filme si ppt-uri de propaganda din pivnita AIESEC. Much Luv. Ministerul de Externe sa va pupe. Pe langa asta m-am inarmat cu Ciuleandra, Phenix, Zamfir & co.

international day UGMphotos romania

In prima jumatate de ora n-am prea avut succes, nic io nu m-as fi uitat la poze in timp ce celelalte standuri ofereau mancare gratis. Dupa care ziua mea a devenit densa. Am transpirat raspunzand pentru tara :)

De departe, cel mai bun produs de export al Romaniei in Indonezia e transpiratia din gheata de fotbalist roman. Romania? Hagi! Multi stiu unde joaca Mutu si Chivu. Hagi mai ca-l bate pe Dracula. In Romania nu se vorbeste ruseste. Dracula e fiul tiparului, dar va invitam la castel. Apropos, un conspect mai mult decat decent al unui outsider despre Dracula.

photo exhibition rumaniavietnam romania

Cu adevatat impresionant a fost cand un tanar a venit si mi-a cantat “Desteapta-te Romane”. Pur si simplu. Dupa care 3culori. Mi-a marturisit ca e un “national anthem enthusiast“. Imagine that.

All and all, a iesit bine, tineretul asiatic a fost impresionat de plaiurile romanesti, mi-au spus in mod repetat ca am o tara frumoasa. Normal, ca doar nu era sa printez poze din Berceni. Lumea s-a perindat, a-ntrebat, s-a mirat. Fiecare al 2-lea vizitator a inistat sa-si faca poze cu curatoru’ :), am raspuns la doo ziare si doo televiziuni, am zambit si-am dat din maini. N-as zice ca-s prea-patriot in mod normal, dar eram singurul mioritic din zona asa ca aproape ca m-am simtit dator, pe langa asta mi-a facut placere sa ma laud.

expozitie foto indoneziavisitor photo exhibitionstandul romaniei

4 replies on “Poze pentru patrie. Hagi-l bate pe Dracula?”

bravo, mioriticule !!!
da’ n-ai stiut sa faci tu o sarma cu mamaliga…. poate inveti pana data viitoare :D

standul asta al tau a facut mai mult decat 10 ministere romanesti de externe si 1 milion de epuroi cheltuiti…
Nu stiu daca esti la curent cu treaba asta, cum au cheltuit gigeii 20k euro sa se faca inca o data de kko pe travel channel:

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-2502966-video-travel-channel-redifuzeaza-emisiunea-despre-romania.htm

Si eu zic ca fara mancare e mai bine. Ar fi insemnat sa iti mituiesti publicul tinta cu sarmalute, ceea ce nu e politically correct :)

Hey Alex, te superi daca te intreb unde e locul ala din Bulgaria unde ati fost in iunie? Cum se numeste satul or smth?

@you Pai era ok. evenimentu era pt prezentarea specificului national. asa ca daca mituiam publicul, fie si cu sarmalutze, era in spiritul national :) M-am gandit la un moment dat sa nu fac nimic, ca o personificare a lenei mioritice.

@Gabi Ti-am raspuns pe mail.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *