Categories
Kuala Lumpur

Kuala Lumpur – primele impresii


Kuala Lumpur downtown

Agale prin downtown KL. Beneficiez de ghidajul Hanei, care e aici de mai mult de 2 luni. Sunt la ~8500km de patrie.

Traficul e destul de haotic, claxonul e si aici mangaiat in mod extensiv de orice participant la trafic iar semnalizarea schimbarii directiei pare optionala. Pietonii exista exclusiv pe distante foarte scurte, aparent mersul pe jos n-a fost luat in calcul de catre edilii si urbanistii malaezieni, trecerile de pietoni fiind foarte rare spre inexistente. E practic imposibil sa te plimbi pe jos intre 2 cartiere. Nu cred sa fi vazut vreo bicicleta. In schimb strazile sunt pline de o impresionanta flota de scutere – cred ca sunt aproape la fel de multe ca masinile.

scuterele umplu strada
Kuala Lumpur

Omu’ si ghidonu’. Blocul in care stam are la parter o turma de scutere.
scuterele din bloc
motorete

Exista 3 directii culinare principale: bucataria chineza, indiana si locala (malay). Pana acum cea mai interesanta masa a fost la un restaurant indian, Hana mi-a recomandat un Banana Leaf meal. Asta inseamna ca ne-au intins pe masa cate o frunza de bananier(sunt destul de mari, ~50x100cm) dupa care au venit cu niste galeti din care ne-au trantit cate un polonic de cate ceva – gustos, mai putin ‘treaba foarte iute’.

banana leaf - hindifood

Oricum, nu toate lucrurile imi par gustoase, probabil e si chestie de obisnuinta. Printre altele am cumparat contra cost si am baut un suc de Winter Melon cu gust/miros de ciorapi (purtati cateva ore) in zeama indulcita.
Preturile la mancare (si in general) sunt comparabile cu cele din Romania – sunt usor dezamagit :) Asta probabil si pentru ca Malaezia e una din cele mai puternic dezvoltate economic tari din Asia.

sexee hindu

Engleza e limba de baza/numitor comun intre kualalumpurezi, un mix eterogen de mai toate natiile de asiatici, de tate culorile si unghiurile pleoapelor + negri.

Cei nascuti sub religia islamica (malaezienii get-beget) au trecut asta in buletin si nu exista nicio optiune tehnica de schimbare ulterioara a religiei. De altfel, exista 2 tribunale: unul pentru islamici si unul pentru restul lumii, oamenii fiind judeacti cu seturi de reguli diferite in functie de apartenenta religioasa. Evident, e o intreaga veselie la un proces intre un musulman si altcineva. O sa ma mai interesez cum functioneaza lucrurile.

templu hindi
templu hindu hindu monks

In schimb Islamul imbratiseaza fara probleme transvestii care se afla intr-o densitate destul de mare prin zona. Pana acum am vazut 3 sau 4. Unul cam batraior, altul cu picioare destul de frumoase :)

Karaoke box – destul de populare. Cabine in care poti sa interpretezi slagare locale si internationale in sistem karaoke, contra cost, fara public.
karaoke box mall karaoke
beautiful girls - by sean
troubled dumbo
western union zero the hero

Bonus – KL basecamp px:
KL basecamp 1
KL basecamp 2 KL basecamp 3

3 replies on “Kuala Lumpur – primele impresii”

daca asa marcheaza tanarul nostru teritoriul.. e mai bine oricum decat alte apucaturi animalice :)).

Cred ca stiu acu cine este verde (posibil totusi sa ma insel)! De acord oricum cu gigix cu precizarea ca s-ar putea ca Hana sa se fi ocupat inainte de ‘ordinea’ interioara a lucrurilor. Si in definitiv, ajungi la 8 &1/2 mii deKm de casa si stai sa faci curat?! Neahhh! Keep on!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *