Categories
Koh Phangan

Haad Rin

Koh Phangan - Haad Rin beach

Poza e cam postcard-kitchy stiu (dau daca preferati TPL – Toamna Pe Lac) da ce sa fac. Asa-i peisaju’ :)

Pana acum am fost pe plaje mai retrase, acum am ajuns la Haad Rin, cea mai populara plaja de pe insula. Ceea ce se reflecta si in nr de restaurante, magazine si cafe-uri internet (de 6 ori mai ieftine decat in Thong Nai Pan)

Am plecat nitel la plimbare pe o poteca prin jungla de langa Haad Rin catre Pirate Bay, un golf ascuns unde am fost intampinat de un fel de Rahan la varsta pensionarii. Un nene care era acolo de 17 ani, proprietarul plajei, care si-a creat versiunea lui de paradis – un glofuletz linistit (prima poza din post) cu cateva bungalow-uri printre palmieri. Asta ca tot se vorbea de downshifting.

Koh Phangan - Thong Nai Pan beachAseara am fost la Half Moon Festival. Un set-up foarte interesant – o arena iconjurata de jungla, decorata cu niste picturi si psihedelice. La mare cautare, alcoolul la galeata – un fel de pachet semipreparat: o sticla de vodka/wisky (250ml), o cutie de energizant si una de suc, vandute alaturi de o galetusha de plastic – se cheama buckets of joy. Pentru cine ar fi vrut mai mult si mai repede, o multime de bastinasi binevoitori cu oferte de pilule. BTW, stie cineva ce inseamna piu-piu? Asta mi-a fost soptit la ureche de cele mai multe ori.

Koh Phangan - Thong Nai Pan beach

____________
Bonus track: Stand cu mancare traditionala, gase si gandaci de prin copacii si vazduhul Thailandei. (Nu, nu m-a impins curiozitatea si mai departe )

delicious bugs

thai cuisine

bucatarie cu insecte

11 replies on “Haad Rin”

nenea,

o-ntrebare nevinovata: aceste peripluri asiatice ti le petreci cu cineva, sau esti doar tu cu tine ?

Sunt cu Hana – o premergatoare pe taramuri asiatice, care mi-a dat si ideea & curajul. Hana ma va parasi insa in vreo 2 saptamani. De-atunci o sa fiu io cu mine pana la o proxima anturare.

Bai, arata minunat viermisorii locali. Iti spun ca the real thailand se itzeshte abia dupa un platouash cu insecte si o portie de piu-piu.

2 centi despre daunshifting, ca e un concept nou… Asta se petrece pe la 40 de ani, cand omul e realizat financiar, si se multumeste cu un salariu mai mic decat cel curent, astfel incat sa-i acopere cheltuielile, cand are deja o casa, o masina, o pensie privata, si un cont bancar suficient de gras. Downshifting la douazeci si ceva de ani inseamna fuga din fata greutatilor vietii, inseamna lipsa de obiective personale si materiale (da, sunt legate unele cu altele, asa functioneaza societatea in care traim), poate insemna lipsa de vointa si ambitie.

Baaaai, insecte si ceva gindaci am incercat, da’ viermii aia de cadavru … p-aia n-am avut glanda sa-i incerc!
Cind ajungi in Pattaya, the sex heaven :)?

@andrei – am fost la Phuket, ne-a ajuns cu aglomeratia, Phattaya e de cateva ori mai mare/populata asa ca am evitat zona, dar nu e nimic pierdut inca :)

@me – fiecare cu optiunile lui; consideri ca e de datoria noastra sa prestam intru propasirea ‘sistemului’? Nu inteleg de ce plimbarea pe meridiane indepartate inseamna lipsa de obiective personale, si de ce ar trebui sa fie prioritara si arhi-relevanta urmarirea obiectivelor materiale.

consideri ca e de datoria noastra sa prestam intru propasirea ’sistemului’?

pai… cam da. Stii de ce? Ai zburat cu avionul… ca altfel n-ai fi ajuns prea usor in locuri exotice. Acolo, la companiile aeriene, muncesc multi proletari spre propasirea sistemului. Majoritatea isi urmaresc obiectivele materiale… pana si pilotii care zboara din pasiune, au de platit (sub diverse forme) o scolarizare de ordinul sutelor de mii de euro.
Plimbarea pe meridiane indepartate nu inseamna neaparat lipsa de obiective personale. Depinde cum iti atingi acest obiectiv. E ca la marketing… fiecare are mixul lui de obiective, unele se traduc in consum, altele in investitii pentru viitor. E bine intotdeauna sa existe un echilibru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *