Welcome to Cambodgia

Am parasit Laos-ul printr-o vama mai obscura, checkpointul era o baraca, checkpoint-ul cambodgian la fel. Poti sa treci lejer pe langa ele, numai ca se bazeaza pe faptul ca ai nevoie de stampila de intrare / iesire. De fapt, dupa ce am trecut de bariera laotiana, am ajuns intr-un mic satuc, aparent fara patrie, Cambodgia lasandu-se cautata. Am dat de bariera, si o baraca cu 3 pereti, nimeni inauntru. La un moment dat cineva-l sesizeaza pe ofiterul de serviciu care apare de undeva, plictisit cu o servieta in care erau stampilele. Romania. S-a uitat lung si usor incruntat la mine, dar nu glumeam :)

laos cambodia border Voeung Kam

Voeung Kam Cambodia Laos

Dupa bariera m-a interpelat un taximetrist binevoitor, oferindu-si serviciile pt 40$ – sa ma duca in proximul orasel. Mi-a zis ca drum de 70Km nu e nicio asezare. Nu l-am crezut dar au confirmat niste gura-casca pe-acolo, si oricum nu parea o zona prea tranzitata – nici urma de asfalt. Am mers vreo 1km pe jos dar m-am intors – intr-adevar nu era nicio casa. Mi-am adus aminte de asta-vara, cand am intrat pe jos in Bulgaria (#1, #2), dar si atunci dupa 2h am cedat, de data asta Doru nu mai era in zona sa ne recupereze.

Asa ca am revenit la granita, i-am zis taximetristului ca dorm acolo, pana dimineata urmatoare (cand speram sa apara vre-un van sau tuk-tuk mai ieftin).

Dupa ce s-a prins ca sunt hotarat, a cazut la 10$, asa ca m-a dus la ‘taxi’. taxiul era plin de varza atat in portbagaj cat si pe locurile din spate. In afara de mine mai era o localnica. Cumva ceva dadea cu virgula. Ei bine, soferul si localnica au ocupat ambii locul din stanga! Soferul era inghesuit in dreapta, si nu-mi dau seama cat de lejer accesa pedalele, m-am simtit aproape vinovat ca stau singur pe un loc :) Dupa cum am aflat mai tarziu, e o practica comuna – 4 oameni pe bancheta din spate, 4 pe locurile din fata.

Welcome to Cambodgia
Drumul era asa de obscur si el – o cararuie prafuite, m-am simtit ca un contrabandist. Dupa 20 mins am ajuns insa la asfalt.comentarii

 1. Kit

  Ok. Eu urmaresc povestea asta cu sufletul la gura sa vad ce mai urmeaza.

 2. alex

  Merci. Curiozitatea e in primul rand de partea mea, sa vad ce-mi rezerva fiecare zi :)

 3. HaNa

  Bre cata poezie….

 4. Irina

  cand ai pus link-ul cu pozele de asta vara nu ti s-a facut asa, macar un pic, dor de casa? :))

 5. alex

  Pai dor de casa & buddies mi-a fost anticipativ, dinainte de plecare, pe de-alta parte acasa o sa tot fie cand m-oi intoarce (whenever that is), si pe-aici e nou si mult de explorat.
  Si nah mai tot primesc dragalasenii de-astea de la amici, ca asta de la doru

 6. icsius

  tot inainte, alex! romania nu pleaca nicaieri, oricat o dau unii dracului, asa ca… take your time! si daca ai nevoie de ajutor… da un chiot ;)

Leave a Reply