Categories
Cambodgia tranzit

Welcome to Cambodgia

Am parasit Laos-ul printr-o vama mai obscura, checkpointul era o baraca, checkpoint-ul cambodgian la fel. Poti sa treci lejer pe langa ele, numai ca se bazeaza pe faptul ca ai nevoie de stampila de intrare / iesire. De fapt, dupa ce am trecut de bariera laotiana, am ajuns intr-un mic satuc, aparent fara patrie, Cambodgia lasandu-se cautata. Am dat de bariera, si o baraca cu 3 pereti, nimeni inauntru. La un moment dat cineva-l sesizeaza pe ofiterul de serviciu care apare de undeva, plictisit cu o servieta in care erau stampilele. Romania. S-a uitat lung si usor incruntat la mine, dar nu glumeam :)

laos cambodia border Voeung Kam

Voeung Kam Cambodia Laos

Dupa bariera m-a interpelat un taximetrist binevoitor, oferindu-si serviciile pt 40$ – sa ma duca in proximul orasel. Mi-a zis ca drum de 70Km nu e nicio asezare. Nu l-am crezut dar au confirmat niste gura-casca pe-acolo, si oricum nu parea o zona prea tranzitata – nici urma de asfalt. Am mers vreo 1km pe jos dar m-am intors – intr-adevar nu era nicio casa. Mi-am adus aminte de asta-vara, cand am intrat pe jos in Bulgaria (#1, #2), dar si atunci dupa 2h am cedat, de data asta Doru nu mai era in zona sa ne recupereze.

Asa ca am revenit la granita, i-am zis taximetristului ca dorm acolo, pana dimineata urmatoare (cand speram sa apara vre-un van sau tuk-tuk mai ieftin).

Dupa ce s-a prins ca sunt hotarat, a cazut la 10$, asa ca m-a dus la ‘taxi’. taxiul era plin de varza atat in portbagaj cat si pe locurile din spate. In afara de mine mai era o localnica. Cumva ceva dadea cu virgula. Ei bine, soferul si localnica au ocupat ambii locul din stanga! Soferul era inghesuit in dreapta, si nu-mi dau seama cat de lejer accesa pedalele, m-am simtit aproape vinovat ca stau singur pe un loc :) Dupa cum am aflat mai tarziu, e o practica comuna – 4 oameni pe bancheta din spate, 4 pe locurile din fata.

Welcome to Cambodgia
Drumul era asa de obscur si el – o cararuie prafuite, m-am simtit ca un contrabandist. Dupa 20 mins am ajuns insa la asfalt.

6 replies on “Welcome to Cambodgia”

cand ai pus link-ul cu pozele de asta vara nu ti s-a facut asa, macar un pic, dor de casa? :))

Pai dor de casa & buddies mi-a fost anticipativ, dinainte de plecare, pe de-alta parte acasa o sa tot fie cand m-oi intoarce (whenever that is), si pe-aici e nou si mult de explorat.
Si nah mai tot primesc dragalasenii de-astea de la amici, ca asta de la doru

tot inainte, alex! romania nu pleaca nicaieri, oricat o dau unii dracului, asa ca… take your time! si daca ai nevoie de ajutor… da un chiot ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *