Categories
constatari Laos

Party like a mormon!

Cel putin odata pe saptamana ma regasesc la masa cu o grupare suficient de eterogena, ca o reclama la UNITED COLORS OF BENNETON. De departe cei mai plimbareti (raportat la populatia totala a tarii de origine) sunt olandezii – isi permit, ei prosperau gospodareste pe cand noi ne bateam cu turcii nu? In rest destui englezi, nemti, israelieni*, japonezi.

Est-europeni mai deloc. So far m-am intalnit cu 2 croati, 2 sloveni si un grup de ucrainiei. Nici noi nici vecinii nu suntem obisnuiti sa plecam la plimbare asa de departe – bine-nteles cu cateva exceptii notabile :P

Am intalnit si cu o tanara din Reunion, o tara pentru care nutresc vagi resentimente – ne rapeste cateva minute bune din viata. Sunt prima tara cu ‘R’, cu o pozitie inaintea Romaniei in drop-down list-urile din formularele de pe net, ceea ce presupune un click suplimentar la fiecare completare.

Anturajul zilelor astea e compus dintr-o canadianca, o coreeanca, o unguroaica si un englez. A gay mormon :) Ma rog, a fost la un moment dat excomunicat la cerere, cand si-a dat seama ca nu se regaseste intru totul in dogma bisericii mormone.
Cu siguranta asta a fost una dintre cele mai interesante povesti siesta – in general cand te plimbi auzi o gramada de povestiri interesante.

Cu ocazia asta am aflat mai multe despre mormoni (a nu se confunda cu amish). Habar nu avusesem despre viata lui Isus in america. Cum care? Dupa crucificare, Isus a trecut oceanul, fapt ignorat de celelalte credinte (si de desenele cu Memo)

Jesus visited and preached in the Americas after his resurrection wikipedia

_____
*Israelienii nu au voie sa intre in Malaezia, Indonezia, Iran si probabil alte cateva tari musulmane.

4 replies on “Party like a mormon!”

ha! desi e f reala treaba cu dropdown-ul tarilor, recunosc ca habar n-aveam unde se afla reunion. am dat un search acum si m-am lamurit. ai grija la gandaci.. :)

Trebuie sa mergi in Utah/ Salt Lake City sa vezi de unde a plecat totul …cu templul cel mare in care nu poti sa intri (din cam acelasi motiv pentru care nu intra evreii in Malaezia) si muzeul in care vezi cum Isus s-a ratat unui nene in padure pe langa NY si i-a mai dat niste porunci…e putin ca la Disneyland, doar de zece ori mai creepy
B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *