Categories
Istanbul

Istanbul day#2

japanese firefoxUnul din cele 3 calculatoare de la hostel are windows in turca, mai putin browserul care e in japoneza. Un devarat challenge :) In plus, cand tastatura e in turca, in locul i-ului, e un semn asemanator dar fara punct ‘ı‘ mi-a luat o perioada pana sa ma prind de ce nu se incarcau unele pagini si nu mergeau parolele.

Ieri, am trecut podul peste (sau catre) the golden Horn. O zona usor diferita dar plenar turistica si chiar mai interesanta decat zona cu moschee-gigant. In cel ami inalt punct e un turn inalt de unde poti vedea tot Istanbulul, dar era coada si m-am cam zgarcit asa ca am preferat sa ma plimb pe stradutze. Un corso indesat de turisti, din care ies stradute inguste, tematice cu pravalii din aceeasi bransa (pantofi, piele, instrumente muzicale etc) Am asistat la un brusc jam session cu niste virtuoso, percutionisti de 8-9 ani. Am inregistrat pe telefon asa ca sper sa-l uploadez cand ajung in KL.

Ma topeam deja de soare si oboseala dar curiozitatea m-a tot impins inainte, pana chiar n-am putut si m-am urcat intr-un autobuz de intorcere, in care am adormit de 4-5 ori. Coincidenta norocoasa a fost ca am ajuns in statia de coborare intr-unul din momentele in care eram treaz :)

Aseara, in lipsa de beerbuddies am luat tramvaiul cat sa ies din zona turistica, dupa care m-am invartit pe strazi. Cam intunecate. Intru o asezonare plenara, mi-am propus sa ascult un radio cu muzica locala, ca soundtrack adecvat peisajului turcesc. Am rezistat putin mai mult de jumatate de ora :)

PS. Tocmai am descoperit ca sunt coleg de hostel cu Mike si Andrea, care se lauda cu poze din ultimul Safari din Zambia.

One reply on “Istanbul day#2”

aha. deci parolele tale contin “i”. de notat. poti sa ne spui ceva si despre PIN-uri? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *