Categories
posts

hop hop hop pleoshc

O luna de island hopping la est de Bali. Planuiesc asta de cand m-am uitat pe harta Indoneziei, insula langa insula langa insulitza. Problema e ca am o singura luna de plimbare pana reincepe scoala asa ca nu stiu exact unde/cat de departe ajung, probabil o sa ma duc 15 zile intr-o directie dupa care ma intorc pe o ruta alternativa. Cat despre traseul exact, o sa intreb la fata locului, mi-ar place sa ajung in Flores pe-aici.

Inainte sa plec a trebuit sa bifez toate procedurile pentru extinderea vizei inca 6 luni. O placere, m-am distrat de minune la biroul de imigrari, fetele si baietii de acolo sunt deosebiti. Le doresc tuturor gonoree, cat mai curand #.

Am fost intors din drum de 3-4 ori pe varii motive din ce in ce mai elucubrante. Initial m-am enervat dupa care totul s-a transformat intr-un absurd deja amuzant. Intr-un final am depus toate actele dupa care mi-au zis ca totul e ok, trebuie sa revin peste o saptamana sa-mi depun amprentele. Moment in care s-au prins ca actele nu sunt in regula (dupa o sapt de stat degeaba), aveam o “instiintare” de la ministerul Educatiei, ei aveau nevoie de o “recomandare”.

Si-asa mi-am petrecut o jumatate de zi zambind si gesticuland in biroul sefului de serviciu. Un mustacios sobru/incruntat, cu o uniforma plina de insigne si strassuri – asta deasupra biroului. Sub birou in picioarele goale. Deh, cross-cultural diferences. Dar parintii si patria pot fi mandri de mine, m-am facut ca nu-nteleg dinamica procedurii si-am evitat mita (recomandata soptit/stranutat chiar de persoana de contact de la universitate), ar fi insemnat sa-l recompensez pentru ca mi-a complicat viata #. Mi-am jertfit 3 zile pe altarul ingenucherii sistemului. Am fost aproape sa jertfesc poate mai mult, intr-unul dintre drumurile de colectat hartii stampilate am acrobatizat nitel cu motoreta care a devenit all wobbly la evitarea prin frana brusca o frana si mai brusca a antecedentului participant la trafic dar Allah mi-a redresat derapajul sinusoidal aratandu-mi calea dreapta.

In final sunt liber-calator. Nu stiu cat de des o sa fiu online, ma despart o luna de iGelu ca sa nu mai trebuiasca sa-l car peste tot dupa mine, in masura acoperirii o sa twitt-uiesc de pe telefon.

+ bonus track

3 replies on “hop hop hop pleoshc”

hmm. tu-ti dai seama cat de frustrati sint indonezienii aia acum?? adica… la naiba, asa rau am ajuns, nici romanii nu ne mai dau spaga?! geez…

mai alex, tu te-ai dus sa observi sau sa schimbi modul de viata de acolo? =))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *