Categories
Bali

Back from Bali

surfing in bali wavesbali candidasa beach

Get Typhus then go to Bali: Soare zambitor, ocean atot-inconjurator si oameni prietenosi (c-asa-i in turism). 7 zile de surfing, snorkeling, riding around, drinking & tanning, intr-o distributie echilibrata.

Bali arata mai peste tot ca-n brosurile de turism cu peisaje chicios de tropicale. Pe de alta parte e suficient de mare incat sa poti fugi de plajele celebre, peste terase cu orezarii, vulcani, catre golfuri ascunse.

Am fost gazduit de Agnes (.hu) & Cristina (.gr) studente din acelasi program care au avut norocul sa fie repartizate in Bali. Eterna mea pizma.

Poate trebui sa ajungem pana-n Indonezia ca sa ne exprimam admiratia si simpatia intre vecini? :) De fapt am avut unele indoieli cand Agnes m-a luat cu motocicleta de la aeroport pe-o ploaie torentiala, c-o viteza clar neadaptata conditiilor de trafic :)

bali bintang bungalows Cristina’s hut

A 2-a zi n-am mers la plaja ci la un satuc din inima insulei, Trunyan, celebru pentru ca nu-si ingroapa raposatii, ii lasa sa se odihneasca sub o anumita specie de copaci care cica ar pazi cumva trupurile.

This place is notorious for its mortuary traditions. Instead of cremating the dead, as Balinese do throughout most of the island, the Trunyan communities leave the bodies to decompose naturally in a special cemetery. #

bali lake volcano gunung Trunyan villageVulcanul si lacul Batur si Trunyan, unde mortii nu se-ngroapa

Dupa asta incursiune morbid pseudo-culturala, ne-a petrecut timpul in mod adecvat, ca restul turistilor, de pe-o plaja pe alta, calare (vorba vine) pe valuri, sau gadiland coralii.
Dar despre astea, in posturile imediat urmatoare.

bali lifestylebali village kidsvillage street attitudehindu swastikatraditional hindu symbolsblue lagoon padang bai bali

7 replies on “Back from Bali”

breze27: http://alex.dordeduca.ro/?p=299
breze27: eu mi-am pierdut cuvintele prin balarii, revin
cos_lucass Badescu: un comportament absolut ciudat si iesit din tiparele normale ale sistemului de valori
breze27: desigur
breze27: unde e cultura, educatia, civilizatia?
cos_lucass Badescu: da, frate
cos_lucass Badescu: si sentimentul de camaraderie

V-au golit aia de bani la Trunyan, cersetorii dreaq ?
Locul ala e o vrajeala totala, si un mare maldar de gunoi. Uitasem..o gaura neagra pt banii turistilor. Faza cu saracii aia neingropati, e ca bastinasii, lenesi cum sunt, au descoperit ca dc parcheaza mortii sub copacii aia nu miros. DUpa ce vietuitoarele din partea locului au curatat oasele, au venit si localnicii si au inceput sa-si depoziteze gunoiul la picioarele alora..pe post de ofrande.

@Chelu – Exact, am dat o gramada de bani (asta dupa mult negocieri) pt plimbat nitel cu barca. Si la fel de adevarat, mai deranjant decat vazut culcusurile raposatilor erau gunoaiele de pe langa. Macar peisajul de pe drum din Sanur pana la Trunyan a fost foarte placut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *