Categories
Sihanoukville

Utopia days

Sihanoukville e un fel de Vama de Cambodgia, mai mult in sensurile bune da si-n celelalte. Pana nu demult un colt uitat de plaja dintr-o tara de la mama naibii, a fost descoperit, au aparut deja cateva hoteluri de lux cu planuri de si mai multe. Plaja e insa inca suficient de mare si e loc pentru toata lumea si toate gusturile.

Poti (inca) sa te limitezi usor la universul de backpackers, beach bars & bamboo bungallows, ceea ce-am si facut. 10 zile de beach parties & tropical bliss. Epicur’s my homey: easy living, happy hours, barmani prietenosi & fete zambitoare. O sa ziceti ca sunt subiectiv da parca si mahmurelile au fost mai ingaduitoare :)

Utopia bar, Sihanoukville

Karma mi-a zambit si am avut norocul sa-mi stabilesc (nepremeditat) culcusul in mijlocul fenomenului, in Utopia (va povesteam de free accomodation), un loc de maxima voiosie. 3 dudes si-au facut o casa mare pe langa malu’ marii. O mica gradina, cu un bar in mijloc, plina de oameni permeabili si (deci) veseli, intr-o petrecere continua. Dupa incalzire, petrecerea se muta intr-unul din barurile de pe malul marii. Dupa care urmeaza a 2-a zi, a 3-a si urmatoarele. Si-asa te opresti in Sihanoukville pentru 3 zile si stai 3 saptamani, pana-ti expira viza.

I started at Utopia in early January, intending to work for a month, but staying for six. In 6 months, we had about 30 different staff members, both locals and foreigners, most being travelers who were looking for an excuse to stay in Sihanoukville a bit longer. … we became the party bar in town and threw legendary parties that went until dawn with free food, fire shows, and $3 buckets of whiskey. [k]

Mai toate barurile de pe plaja angajeaza oameni cu sau fara experienta contra masa/casa/bautura si eventual ceva bani de buzunar. Ulitele sunt pline de binevoitori care se preocupa activ de starea de spirit a turistilor fluturandu-ti in fata in plina strada pungute cu buruieni la preturi modice (5-10$). Poate si pentru ca vorbim de o tara budista unde si politistii sunt in marea parte a timpului niste indivizi toleranti.

Sihanoukville, utopia days

Sa va zic: Intrii in vorba cu un cuplu de 60+, retired baby boomers, doamna, o figura britanica de fosta secretara la academiei. Iti povestesc despre copii, despre ultimele experiente la bunjee jumping si parasutism. Dupa care, foarte-respectabilul domn pune in miscare un spliff. Am intalnit pe de alta parte si foarte-tinere care, dupa o noapte de cocktailuri, se spalau pe dinti si luau constiincioase Valiumu’ de dinainte de culcare (dar astea-s exceptiile).

Alte testimonial entuziast:

Utopia was the only late-night bar in that small, beautiful, devil-may-care, lawless town. It was the single best bar I’ve ever been to in my life. The people were always friendly, the music was always good, the drinks were always strong, the women were always beautiful, the beach was (almost) always perfect, etc. [hugh]

Cu alte cuvinte, mi-am gasit contextul optim pentru o perioada, nu m-as mai fi dat dus, dar a trebuit totusi sa plec (mi se intampla de fiecare data). Adevarul e ca dupa 10 zile te prinde nitel oboseala, dar as fi fost dispus s-o iau de la capat :)

7 replies on “Utopia days”

La prima vedere pare fudul / exhibitionistic. Evident ca nu-i asa, n-as fi eu omul. Nu, nu. Nici macar nu e despre mine. Vreau doar sa exemplific, sa impulsionez, sa ofer lumii alternative. Atat de generos sunt.
In cealalta interpretare, n-am putut sa ma abtin, sa tin totul in mine, trebuia sa spun cuiva :)

ce-i ala un spliff?
dc-ti expira viza? nu o puteai prelungi?
oricum, presupun ca esti liber sa revii… ;)

un petec de legenda ,o piesadintr-un puzzle,un pumn de nisip asezonat cu-n rasarit magnfic …va las pe voi sa determinati formula:)

Io astept alternativa asta mai pe la 60 de ani asa… deocamdata ieri am condus duba de la ikea, a fost fun ca era noua, doar vreo 12.000 km la bord (mercedes :D). Toate la timpul lor, sau no pain no gain cum spune romanul de pe celalalt mal al garlei.

pai, dupa cum zice tovarasu’ hiu in blogu’ personal, baruletzu asta era daramat de petrolistii cambogieni cam prin 2006. si tu l-ai gasit. acu’ ca ne vorbesti de utopia in contextul unor betii asiatice…

ori dai o explicatie logica, ori intru la banuieli cu tine :P

PS: unguroaice ai intalnit pe-acolo? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *