Categories
Western Cape

In vizita la animale. Paris Hilton, Mc Hammer.

Post-ul obligatoriu cu animale din Africa.
Am fost la Aquila Game Reserve – un fel de zoo de 7500 de hectare, unde salasluiesc printre altele si cei 5 mari (big five), adica cele mai greu de vanat animalutze din zona: leutul, leopardutul, rinocerutul, elefantelul si sotul bivolitei. Scenariul casic (banuiesc) de safari, un Land Cruiser cu acoperis taiat, un ranger care se incrunta peste savana si ne duce pe unde se vede ceva miscare. Am avut tousi privilegiul sa nu merg totusi intr-un camion plin sepci cu aparate foto (am fost intr-o vizita educationala / ‘de lucru’ cu 2 colegi, ghizi la Winelands Xp)

Animalele nu sunt hranite artificial, zona e suficient de mare incat sa-si gaseasca singure merinde. Insa pentru ca in orige sistem exista totusi privilegiati, exceptie o fac, ghiciti cine? elefantii, leii si leoparzii. Leii sunt momentan in ingradirea lor separata (marisoara si ea) pentru ca nu e inca un septel suficient de sustenabil caprioare. Insa in 1-2 ani totul va fi la comun.

Toate bune, insa am fost foarte dezamagit s-aflu ca leii sunt hraniti cu caluti si magaruti semipreparati (morti), cica ar fi prea crud altfel. Dar ce spectacol. Le-am sugerat ca ar putea macar sa imbete bine caii inainte de livrare, asa n-ar putea oricum sa fuga prea departe si sa se streseze prea tare si leii si-ar pastra instinctul de vanatoare. Rangerul n-a prea gustat gluma.

Care rangerul ne-a zis ca s-a plictisit de 8 ani prin aceiasi boscheti, si economiseste bacsisuri ca sa intre la Kruger, pentru spaga adica. C-asa-i in natura.
aquila safari

Pe langa mine, alti iubitori de animale care-au trecut prin zona, P. Hilton, Hammer M.C. si Margaret T. Si Yvonne Chaka Chaka. [aquilasafari.com/galleries/Celebrity]

One reply on “In vizita la animale. Paris Hilton, Mc Hammer.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *