Categories
Mae Sai

Mae Sai

Cel mai nordic oras al Thailandei, la granita cu Myanmar. Stau la Monkey Island, un guesthouse pe malul raului, la 20m de glia burmaneza.

mae sai myanmar thailand bridge
Punct de trecere Thailanda – Myanmar

Mae Sai e o destinatie de shopping sau trecere a frontierei catre Myanmar unde sunt aduse numeroase bunuri din China. Ca urmare, trotuarele Mae Sai-ului sunt pline de toata chinezariile imaginabile, jucarele, briceaguri, device-uri, tzucumbere – ieftine si colorate. Le-as cumpara pe toate, da n-am unde sa le pun, asa ca probabil o sa ma abtin.

M-am anturat cu un olandez (Sjoerd) si am iesit la plimbare de recunoastere. La capatul unei poteci care pleca de la un templu din oras am vazut niste colibe, probabil a unor tarani. Un individ ne-a iesit foarte mirat in intampinare. M-am contra-mirat la randu-mi de mirarea lui (de-obicei lumea e destul de zambitoare). M-am mirat pana am vazut AK47-ul agatat de coliba de bambus. ‘Taranul’ era de fapt un granicer.

Am mai mers nitel pe o poteca paralela pana am dat de alta constructie, care ducea mai bine a punct de control asa ca ne-am oprit din proprie initiativa, inainte de a se auto-sesiza cineva.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *