Categories
Chiang Mai

Loi Krathong

Khom Loy
Loi Krathong - Chiang Mai

Pentru ca de-a lungul anului oamenii se folosesc de apa raului, tulburandu-i deseori suprafata cu diverse deseuri, au decis ca macar o data pe an, in a 12-a luna plina, sa multumeasca raurilor, incarcandu-le apele cu inca niste obiecte straine. Traditia Loi Krathong presupune lansarea unor lumanari de-a lungul apei, care duc cu sine toate pacatele comise de-a lungul anului. Toata lumea petrece, mananca, atmosfera e zglobie, asezonata din plin cu pocnitori & petarde (in sensul strict pirotehnic al termenului) si lanterne zbutaroare (Khom Loy).

Cerul se umple de globuri luminoase, ascendente, ceva intre niste stele supradimensionate si o turma de OZN-uri. Khom Loy-urile functioneaza pe principiul baloanelor cu aer cald, sunt facute din o hartie foarte subtire, propulsate de niste lumanari speciale dar nu par sa trezeasca ingrijorarea brigazilor de pompieri.
Loi Krathong
Khom Loy - chiang mai

Acum ca faptele si gandurile intunecate s-au dus pe apa raului si in inalturile vazduhului, suntem curati si putem relua sesiunea de pacate, pe sufletul gol :)

2 replies on “Loi Krathong”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *