KFCsux

Am aproape tinut post in ultimele 3 zile, Kalimantanul pare sa fie mult mai musulman orthodox decat Yogyakarta, n-am vazut pe nimeni mancand in timpul zilei. Bazarurile sunt pline de prajituri, fructe, pui si peste la gratar insa lumea pare absolut indiferenta. Din respect incerc sa nu mananc nici eu pe strada insa sete mi se face. Am cerut un suc intr-un Cafe Internet cu cubicles (n-as fi impietat pe nimeni, zic eu) dar am fost refuzat – desi n-arat nici pe departe a dreptcredincios.

Si mai rau de-atat, am gasit un KFC – colonelul mi-a zambit de sus, de la distanta, i-am zambit si eu (la propriu) si m-am grabit pasii spre patria puilor prajiti. Cu toate astea, la fata locului nu m-au lasat sa stau sa mananc la masa – tot pe motive de post. Mi s-a naruit toata increderea in armata si-n valorile si simbolurile capitalismului american. Daca si KFC te lasa la greu…

Umbla vorba ca exist o amenda de 50.000Rp (~5$) pentru localnicii prinsi mancand in timpul zilei. E greu de crezut totusi, pentru ca Indonezia nu e un stat islamic.

Leave a Reply