Categories
Chiang Dao Trekking

Chiang Dao

Chiang Mai devenise deja prea confortabil & familiar, asa ca era momentul sa schimb peisajul. Asa ca am luat calea muntilor. In Chiang Mai orice colt de strada care nu e studio de masaj, ofera excursii de trekking, rafting, plimbari pe elefanti. Cu preturi incepand pe la 30$ pe zi.

In consecinta m-am ambitionat sa fac o tura de trekking on my own. Nu stiu daca exista cercetasi thailandezi, insa cu siguranta padurarii ocrotesc industria de excursii de trekking, astfel incat majoritatea cararilor nu sunt marcate.

chiang dao buddhist temple

Am plecat spre Lao Chiang Dao, al 3-lea varf ca inaltime din Thailanda. Autobuzul m-a lasat in Chiang Dao, un satuc la poalele muntilor. Cu toate astea, niciunul din localnici n-a fost in stare sa-mi indrume pasii catre varf. Am pornit catre un guesthouse cu proprietar european Kurt, care, foarte amabil mi-a indrumat pasii catre ocolul silvic, asigurandu-ma la randu-i el ca n-o sa ma lase nimeni sa urc fara ghid.

chiang dao buddhist temple

Am inchiriat o motoreta si am pornit intru cercetare catre ocolului silvic, unde am dat numai peste zambete si bune-intentii. Puteam sa urc sigur, platind doar 200BHT, taxa de intrare in parcul national si inca 200, cazare o noapte pe varf. Mai mult, bucurosi de oaspeti, m-au lasat sa-mi astern sacul de dormit in prispa cabanei lor unde am ramas la povesti intermediate de o engleza minimala si multa dexteritate.

Dimineata, un individ cu ceva mai bune cunostiinte de engleza, m-a lamurit insa. Dupa cateva negocieri cu un sefuletz, m-ar fi lasat sa intru singur in parc, insa aveam de parcurs 35Km pana la intrarea in traseu, care nu era tocmai marcata. Luand in calcul celelalte rataciri in jungla din ultima perioada, a trebuit sa abandonez varful, indreptandu-ma catre alta carare ceva mai scurta.

chiang dao mountainside

Plimbarea mi-a fost rasplatita de descoperirea unei pesteri, destul de ascunsa in peretele muntelui dar cu 2 sali destul de mari si cu lumanari si mici statuete budiste pe la colturi. Pestera mai avea o deschidere la capatul unui perete spre care m-am catarat, pana aproape de iesire, cand prizele au devenit ceva mai rare si mi-am dat seama ca daca as fi ajuns in varf, mi-ar fi fost foarte greu sa ma intorc.

found cave chiang dao cave near chiang dao cave view

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *