Categories
quickies

Happy Salmonella!

Am fost lenes si tacut (pe blog). Trebuie sa va povestesc printre altele cum a fost pe Merapi si probabil o s-o fac in urmatoarele zile in care n-o sa ma indepartez prea mult de pat (si nu in sensul bun al expresiei).

In cautare de experiente inedite? Ei bine, io unu sunt proaspat posesor de salmonella, prezint o stare de fizic de 38-40° de 3 zile si am creieru parca de cingo, dizzy de fac eforturi sa fac 2 pasi sau sa-mi citesc mailu. Dupa 2 zile de febra de elita am intrat nitel in panica si m-am dus la un spital privat, care arata ca-n filmele cu doctori ameicani, sau ca un hotel de lux. Mi-au facut imediat analize de sange si mi-au explicat unde-i buba.

Salmonella / febra tifoida e foarte populara in Asia de SE unde lumea nu foloseste hartie igienica, se doar spala dorsal. Probabil am intrat in contact (la vreo taraba de mancare de pe strada) cu un personaj cu o atitudine ceva mai liberala la capitolul spalat pe maini.

Acum astept sa treaca, iau pilule, stau in casa, beau multe lichide si in general incerc sa adopt o atitudine pozitiva.

Pana trece o sa-mi reiau activitatile de cyberbum si twitter destoinic.

4 replies on “Happy Salmonella!”

Deci e prima data cand aud ca tifosul e salmonella. Ca fapt divers, foarte multi dharmasiswa au facut tifos, cativa chiar de doua ori, printre ei fiind judith-ai cunoscut-o cand ai fost la mine. Tifosul NU SE IA. Din cate stiu eu se face de la alimentatie necorespunzatoare si pe fond de oboseala..sa zicem cronica. Incearca sa mananci ce mananca indonezienii, de ce zic asta? pt ca am observat ca singurii care au facut tifos au fost cei care nu manaca regulat in warunguri. Daca nu iti trece cu antibiotice-ar tb sa treaca in max trei zile, vb cu orice indonezian si zii sa iti cumpere kapsul cacing, obat tipes. Sunt niste capsule cu niste viermi uscati inautru, sunt ieftine si au efect garantat. Cand a facut Judith tifos a doua oara, m-am dus la maestru si i-am zis, si mi-a dat capsulele respective, vreo 4-5. Dupa 2 zile ii trecuse, desi cand faci a doua oara e o forma mult mai grava decat prima data.
Sanatate..sper ca citesti commenturile.

hei, alex! cum te simti? esti ok? nu ai mai spus nimic pe aici… noi ok, cristi pleaca marti in africa de sud la cursul ala de care stii. in rest, toate bune. te pupam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *